2011 > 03

Gå upp, gå till jobbet, jobba, äta lunch, samma sak händer imorgon! Är det frihet? Knappast!

 

Jag och M håller precis på att planera semesterveckorna, "den ansökta friheten". Bilsemester bland fjellen, runt fjordarna och längs kusten i Norge lockar - en liten Tour de Norway! Några platser som finns på önskelistan är Dovrefjell, Trollstigen och Runde.

 

Vill stå på en klippa ute vid kusten och känna vinden i mitt hår, bestiga ett berg för att kunna se ner i dalen och fånga dagen. Studera myskoxar på karga fjellhedar,

se lunnefågel utmana kustklipporna och spana efter vildren över vidderna.

 

Ta en lunch tillagad med hjälp av Primus, få en trerätters middag serverad och sluka en frukost där bak i bilen. Fara dit näsan pekar, ta dagen som den kommer och slå upp tältet vid nästa älvkrök. Upptäcka nya stigar och vyer, öppna sinnet för improvisation och bara vara ute tillsammans. 

 

Kan man kalla semester för frihet! Nja..., en inarbetad frihet, en tidsbegränsad ledighet, en frihet som man har ansökt om är ingen äkta frihet! Det är bara ett smakprov som man bör vårda ömt tills det plötsligt händer.....här är jag, FRIHETEN! J

Är ni en av alla fotografer, precis som jag, som har knatat omkring med fotorygga över axlarna och med bägge nävarna upptagna av stativ, stol m.m.? Blivit blöt på ryggen pga att bärsystemet har legat neråt i ett dyngfuktigt underlag? Irriterat sig på att behöva öppna hela fronten på ryggan för att få upp den riggade kameran? Saknat ett fikabord?

 

Jag har funnit lösningen!

 

Naturfotograf Lennart Strandberg på LESTRA Naturfoto har efter mångåriga erfarenheter, utvecklat och  konstruerat ett väl genomtänkt koncept.

- Integrerad stol och självstående ram, man har alltid någonstans att sitta och säcken står upprätt utan att man behöver luta den mot allehanda ting.

- Toppmatad öppning, man kommer åt fotoutrustningen genom topplocket, rakt uppifrån, slipper lägga bärsystemet ner mot marken.

- Fikabord!!! När man väl sitter på plats med kameran framme kan säcken i sig användas som ett bord, topplocket är hårt nog för att ställa termos och kopp på.

- Man kan även bygga på med paraply och kamouflagenät m.m.

 

Säcken finns i två storlekar; Expedition och Outdoor. Den senare är en mindre variant anpassad för dagsturer ut i skogen, idrottsevenemang eller dylikt, medan Expedition är vad namnet antyder - du får med dig allt för övernattningen i tjäderskogen.

 

Skaffade mig själv Outdoor varianten, perfekt för ändamålet dagsturer. Bara att sätta sig ner där man står, "trolla" fram kameran och så är man redo. Säcken är sydd i en kraftig väv som är slitstark och vattentät (ej tejpade eller svetsade sömmar), välbyggd stadig ram med integrerad stol och ett väl vadderat utrymme för kamerautrustningen som har ett mått på ca:h50b28d23cm. Inga problem att få plats med ett ljusstarkt teleobjektiv med kamerahus monterat + ett telezoom med kamerahus monterat + extra glugg, konvertrar och tillbehör. Två utvändiga sidofickor för exempelvis termos, tilltugg, regnjacka eller annat smått och gott. Även en hel del fästpunkter finns för extra packning (sovsäck, kamouflagenät, stativ, paraply osv). Efter bara ett par turer är jag helnöjd med ryggan, så enkelt allt kan bli! Man sätter sig ner, öppnar locket och kommer åt hela kamerautrustningen snabbt och enkelt - genialt! 

Icke att förglömma - FIKABORD på köpet!

 

Om ni letar efter en smart och genomtänkt fotoryggsäck, ta er en titt på 

LESTRA Naturfoto. J 

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Harry Eriksson » Fluff...:  ”Snyggt Fångat Foto på Hökugglan ! -Inte var dag som man ser den !”

  • Håkan Vargas S. » Grunnaren...:  ”Hej Jörgen! Har då och då funderat på dig - ser att jag snart hamnar i "samma si..”

  • Per Georgsson » TakeOff...:  ”Snygga foto du förmedlar ”

  • Annelie Ålund » Saknad...:  ”❤”

  • Amanda Hellman » Saknad...:  ”❤️❤️❤️”

Bloggarkiv