Aggressivt revirtänkande=skyddsjakt!

Vi har ett aggressivt revirtänkande, förlåt! Vi har ett aggressivt revirtänkande, förlåt!

Slog upp morgontidningen tidigt i morse och fann artikeln "Sångsvanen lockades av ödslighet i Uttersberg". Trevlig läsning till morgonkaffet förbyttes snabbt till upprördhet och irritation.

 

I artikeln framgår det att Jägarnas riksförbund vill införa skyddsjakt på sångsvan och tranor. Ett av argumentet är att den ökande populationen av sångsvan gör det svårare för andra jaktbara (notera jaktbara) sjöfåglar att häcka eftersom sångsvanen har "ett aggressivt revirtänkande".

 

Jag blir så trött på dessa jägare! Om det är någon som har ett enormt revirtänkande så är det den svenska jägaren, allt vilt i naturen tillhör honom tycks han ha bestämt!

 

Det är ofta rätt ironiskt när en jägare försöker förklarar tjusningen med jakt, ofta handlar det om härliga naturupplevelser!!! ...rimmar illa när man sedan tar död på den.

 

Släng bössan och skaffa er en kamera!!!! J

 

 

 

Kommentera gärna inlägget:

  • Harry Eriksson • 23 februari 2011 11:32:57
    !-Håller fullständigt med dig Jörgen!
    -Jägarkåren, lät inplantera KANADAGÅSEN för att ha som jaktbyte-Men blev snart varse att den var väldigt svårskjuten, blir en individ i en flock på 50 påskjuten,lyfter resten av flocken, och landar inte på samma vattenspegel igen! -tror personligen att dom (Jägarna)vill panga på Sångsvan och Tranor, för att de är mera lättjagade! -Usch och fy. /Harry E.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Harry Eriksson » Fluff...:  ”Snyggt Fångat Foto på Hökugglan ! -Inte var dag som man ser den !”

  • Håkan Vargas S. » Grunnaren...:  ”Hej Jörgen! Har då och då funderat på dig - ser att jag snart hamnar i "samma si..”

  • Per Georgsson » TakeOff...:  ”Snygga foto du förmedlar ”

  • Annelie Ålund » Saknad...:  ”❤”

  • Amanda Hellman » Saknad...:  ”❤️❤️❤️”

Bloggarkiv