Fotoryggsäck som löser problem!

Är ni en av alla fotografer, precis som jag, som har knatat omkring med fotorygga över axlarna och med bägge nävarna upptagna av stativ, stol m.m.? Blivit blöt på ryggen pga att bärsystemet har legat neråt i ett dyngfuktigt underlag? Irriterat sig på att behöva öppna hela fronten på ryggan för att få upp den riggade kameran? Saknat ett fikabord?

 

Jag har funnit lösningen!

 

Naturfotograf Lennart Strandberg på LESTRA Naturfoto har efter mångåriga erfarenheter, utvecklat och  konstruerat ett väl genomtänkt koncept.

- Integrerad stol och självstående ram, man har alltid någonstans att sitta och säcken står upprätt utan att man behöver luta den mot allehanda ting.

- Toppmatad öppning, man kommer åt fotoutrustningen genom topplocket, rakt uppifrån, slipper lägga bärsystemet ner mot marken.

- Fikabord!!! När man väl sitter på plats med kameran framme kan säcken i sig användas som ett bord, topplocket är hårt nog för att ställa termos och kopp på.

- Man kan även bygga på med paraply och kamouflagenät m.m.

 

Säcken finns i två storlekar; Expedition och Outdoor. Den senare är en mindre variant anpassad för dagsturer ut i skogen, idrottsevenemang eller dylikt, medan Expedition är vad namnet antyder - du får med dig allt för övernattningen i tjäderskogen.

 

Skaffade mig själv Outdoor varianten, perfekt för ändamålet dagsturer. Bara att sätta sig ner där man står, "trolla" fram kameran och så är man redo. Säcken är sydd i en kraftig väv som är slitstark och vattentät (ej tejpade eller svetsade sömmar), välbyggd stadig ram med integrerad stol och ett väl vadderat utrymme för kamerautrustningen som har ett mått på ca:h50b28d23cm. Inga problem att få plats med ett ljusstarkt teleobjektiv med kamerahus monterat + ett telezoom med kamerahus monterat + extra glugg, konvertrar och tillbehör. Två utvändiga sidofickor för exempelvis termos, tilltugg, regnjacka eller annat smått och gott. Även en hel del fästpunkter finns för extra packning (sovsäck, kamouflagenät, stativ, paraply osv). Efter bara ett par turer är jag helnöjd med ryggan, så enkelt allt kan bli! Man sätter sig ner, öppnar locket och kommer åt hela kamerautrustningen snabbt och enkelt - genialt! 

Icke att förglömma - FIKABORD på köpet!

 

Om ni letar efter en smart och genomtänkt fotoryggsäck, ta er en titt på 

LESTRA Naturfoto. J 

Kommentera gärna inlägget:

 • Hans Jonsson • 28 december 2015 17:25:24
  Hej!
  Jag kan inte hitta Lestra fotoryggsäck på Lestra Naturfoto, eller någon annanstans.
  Det har varit annons på den i Foto för några år sedan. Finns den kvar eller har dom
  lagt ner verksamheten?
  MVH
  Hans
 • Hej Hans!
  Tack för att du uppmärksammade mig angående Lestra. Blir själv förvånad över att inte hitta fotoryggsäcken på sidan jag har länkat till. Idag har jag dock inget svar på om företaget finns kvar och är aktivt. Jag har skickat företaget en fråga angående detta. Återkommer snarast när jag vet mer! / Mvh J  Uppdatering angående LESTRA fotoryggsäckar. Företagets hemsida är kapad och har ingenting med LESTRA att göra. Därav har jag nu plockat bort alla länkar till denna hemsida. Lennart arbetar på att finna en lösning. Jag länkar igen när allt är fungerande igen. / J  30 december 2015 07:35:15

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Harry Eriksson » Fluff...:  ”Snyggt Fångat Foto på Hökugglan ! -Inte var dag som man ser den !”

 • Håkan Vargas S. » Grunnaren...:  ”Hej Jörgen! Har då och då funderat på dig - ser att jag snart hamnar i "samma si..”

 • Per Georgsson » TakeOff...:  ”Snygga foto du förmedlar ”

 • Annelie Ålund » Saknad...:  ”❤”

 • Amanda Hellman » Saknad...:  ”❤️❤️❤️”

Bloggarkiv