Björnspan!

Jag och C på björnspan. Jag och C på björnspan.

Två dygns björnvakande från ett björngömsle beläget i en myrkant någonstans i hälsingeskogarna. C och jag är årligen återkommande gäster och stortrivs i den bekväma kojan. Sittandes i en fällbar "brasse-stol" med ett par renfällar för rumpa, rygg och fötter får man en varm, ombonad och bekväm sittning. Utöver fällarna finns det även kuddar och fleeceplädar att goa in sig i. Varm mat och dryck ordnas lätt på gasolköket, fint med en kopp varmt kaffe vid gryningen. Gömslet har förövrigt ståhöjd och gott om utrymme för bensträckning, även golvyta nog för ett par liggunderlag. Vad som händer och sker utanför undkommer inte ögat tack vare en oslagbar panorama utsikt.

 

Björn lyste med sin frånvaro fram till andra kvällen. Då behagade sig en stor hane att visa sig först efter att det fotografiska ljuset försvunnit. Typiskt!

Jag och C satt och studerade björnen fram till det att svärtan svartnade, kröp sedan ner i säckarna och somnade med björn utanför kojan. Härlig känsla!

 

Några bra fotografin blev det inte, däremot något som kan kallas bildbevis. Alltid bra att ha för att visa upp för M, nära och kära.

 

C och jag återkommer med största sannolikhet även nästa år, om inte tidigare.

Vår pärla i hälsingeskogarna!

 

Ett inlägg om tekniken bakom en björnbild tagen i det försvunna fotografiska ljuset kommer senare. / J

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Harry Eriksson » Fluff...:  ”Snyggt Fångat Foto på Hökugglan ! -Inte var dag som man ser den !”

  • Håkan Vargas S. » Grunnaren...:  ”Hej Jörgen! Har då och då funderat på dig - ser att jag snart hamnar i "samma si..”

  • Per Georgsson » TakeOff...:  ”Snygga foto du förmedlar ”

  • Annelie Ålund » Saknad...:  ”❤”

  • Amanda Hellman » Saknad...:  ”❤️❤️❤️”

Bloggarkiv