Bäverspan!

Aftonbad! Aftonbad!

Igår kväll mötte jag upp Janne, en av WildSwedens viltskådningsguider, vid Pensionat Udden i Skinnskatteberg. Avsikten var att prova ett av deras nya gömslen för bäverfotografering och naturligtvis en önskan om bävermöte. Gömslet som vi for ut till ligger lättillgängligt och är strategiskt placerad i en lummig naturskön krök av Hedströmmen. Tyggömslet som är av modell större Doghouse är uppriggad på ett stadigt trägolv och har plats för två fotografer. Välplacerad i ytterkröken av strömmen får man god överblick både upp- och nedströms, fina förutsättningar.

 

Redan på vägen ut till tältet gjorde vi våran första bäver-observation, naturligtvis blev vi också själva upptäckta av bävern. SPLASH! Borta!

 

Det underbara kvällsljuset lockade även Janne till att stanna ett par timmar i gömslet. Lite fågelsång, någon enstaka mygg och en fiskande mink, sedan hastade han hemöver. Kul med lite sällskap!

 

Framåt 21-tiden kom äntligen en bäver simmande nedströms längsmed den motsatta sidan av Hedströmmen. Tyst och smidigt gled den fram i vattnet med ett böljande bogsvall framför nosen. Precis jämsides gömslet gjorde den en lov rakt över vattnet för att passera strax nedanför där jag satt, sedan återtogs rutten nedströms. Häftigt!

 

Någon timme senare passerade en bäver uppströms. Också denna individ tog sig tid till att cirkulera ett varv framför kameralinsen innan den gled vidare. Toppen!

 

Visst blir det mörkt och dunkelt rätt fort där i den grönskande kröken men det känns som helt rätt plats för skådning och fotografering av bäver. Tummen upp för er, WildSweden! / J

 

Mer information om WildSwedens verksamhet, tryck här.

Kommentera gärna:

 • Harry Eriksson • 15 juni 2012 21:42:57
  Jörgen !
  Som alltid, SUPERFOTO!
 • Tack Harry! Det värmer! / J

  16 juni 2012 09:19:37

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Harry Eriksson » Fluff...:  ”Snyggt Fångat Foto på Hökugglan ! -Inte var dag som man ser den !”

 • Håkan Vargas S. » Grunnaren...:  ”Hej Jörgen! Har då och då funderat på dig - ser att jag snart hamnar i "samma si..”

 • Per Georgsson » TakeOff...:  ”Snygga foto du förmedlar ”

 • Annelie Ålund » Saknad...:  ”❤”

 • Amanda Hellman » Saknad...:  ”❤️❤️❤️”

Bloggarkiv

Länkar