Vem ska man tro på???

År 2006 var jag och M ner till franska Briancon och följde bergsetapperna i Tour de France. Hela härligheten skulle avnjutas live. Under en underbar högsommarvecka fick vi se "idolerna" kämpa sig fram och uppför klassiska stigningar som Col du Galibier, Col D´Izoard och I´Alpe d´Huez. Höra hur frenetiskt skrikande teamledare gick upp i falsett. Uppleva en helt hysterisk PR-karavan, det ena fordonet mer spektakulärt än det andra. Studera heltokiga fans och själv "go bananas" när klungan passerade. En höjdarsemester och ett minne för livet!

 

... och så finns det doping!

Jag blir bara så besviken på alla elitidrottsmän / elitidrottskvinnor som lurar till sig beundran med falsk varudeklaration. Som får en att tro, att det de åstadkommer på löparbanor, i simbassänger, på cykel och skidor är rent spel. SKITSNACK!

 

En av de allra största inom cykelsporten, Lance Armstrong, visar sig ha varit tvärdopad.

Förvånad? Nej! Men lurad och förbannad!

 

PUNKTERNA ARMSTRONG FÄLLS FÖR

1.  Användning eller försök till  användning av förbjudna substanser och/eller metoder inkluderat Epo, blodtransfusioner, kortikosteroider och maskerande substanser.

2.  Innehav av förbjudna substanser och/eller  metoder inkluderat Epo, blodtransfusioner och relaterad utrustning (såsom nålar, blodpåsar, förvaringsbehållare och andra transfusionsmaterial och blodmätningsutrustning), testosteron, kortikosteroider och maskerande substanser.

3.  Smuggling av Epo, testosteron  och kortikosteroider.

4.  Tillhandahållande och/eller  försök till tillhandahållande av Epo, testosteron och kortison till andra.

5.  Medhjälp, uppmuntran,  skyddande och annan delaktighet till en eller flera antidopnings-regelbrott och/eller försök till antidopnings-regelbrott.

  

Likt förbaskat kommer jag sitta klistrad vid TV:n under Giro d'Italia, Tour de France och Vuelta España. Friidrottsgalorna och längdskidssäsongen kommer jag nog heller inte att missa. Blir så trött på mig själv! / J

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Harry Eriksson » Fluff...:  ”Snyggt Fångat Foto på Hökugglan ! -Inte var dag som man ser den !”

  • Håkan Vargas S. » Grunnaren...:  ”Hej Jörgen! Har då och då funderat på dig - ser att jag snart hamnar i "samma si..”

  • Per Georgsson » TakeOff...:  ”Snygga foto du förmedlar ”

  • Annelie Ålund » Saknad...:  ”❤”

  • Amanda Hellman » Saknad...:  ”❤️❤️❤️”

Bloggarkiv

Länkar