Stadig på handen!

Bönpåse och Low-Mud. Bönpåse och Low-Mud.

Har ni också legat raklång på magen med en tung kamerautrustning i näven, kört ner armågarna i backen för att försök skapa lite stadga, tagit ett djupt andetag och trott att det har varit stadigt nog...... välkommen till klubben!

 

Vid exempelvis tele- och makrofotografering ur ett lågt perspektiv kan det ibland uppstå utrymmes problem för stativbenen som då står i spagat. Att skjuta enbart handhållet är dömt att misslyckas. Det finns ett par ovärderliga hjälpmedel för att lösa dessa aber. 

 

Med bönpåse ligger kamera och objektiv stenstadigt i dom flesta situationer. Tar inte mer markyta än storleken på påsen. Sväljer enkelt ojämnheter i underlaget. Lämpar sig mindre bra för rörliga motiv där man behöver panorera snabbt. På långsemestern tar man med sig påsen tömd och fyller den med något lämpligt på plats. Även perfekt att ha som stöd vid fotografering från bil.

 

Low-Mud är en rund platta, cirka 30cm i diameter, som man monterar en kulled eller gimbal-head på. Kanon att bära med sig, lätt och smidig till skillnad mot en välfylld bönpåse. Fungerar utmärkt på dom flesta underlag där det är någorlunda plant, speciellt bra på blöta, mjuka och leriga marker. Inte samma stabilitet som med en bönpåse men betydligt smidigare. Snabb att hantera och byta bildutsnitt med, passar utmärkt för rörliga motiv.

 

På bilden en bönpåse från LESTRA och en Low-Mud från Gobi.

 

 Det finns hjälpmedel! / J

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Harry Eriksson » Fluff...:  ”Snyggt Fångat Foto på Hökugglan ! -Inte var dag som man ser den !”

  • Håkan Vargas S. » Grunnaren...:  ”Hej Jörgen! Har då och då funderat på dig - ser att jag snart hamnar i "samma si..”

  • Per Georgsson » TakeOff...:  ”Snygga foto du förmedlar ”

  • Annelie Ålund » Saknad...:  ”❤”

  • Amanda Hellman » Saknad...:  ”❤️❤️❤️”

Bloggarkiv