Fotograftur!!

Som naturfotograf gäller det att planera, gå varligt fram, ha tålamod, inte störa och förstöra. Därtill behövs turen att slippa bli överraskad av yttre störningar såsom; bärplockare, cyklister, skoteråkare, skidåkare, crossåkare, nyfikna, lekarallypojkar,  jägare, orienterare, hundägare, hundar, helikopterpiloter, fyrhjulschafförer, ryttare, skogsmullegäng, svampplockare, skogsindustrin, fiskare, mineralletare, nyårsraketer, mopedister, vandrare, fågelkryssare, har hört av en vän besökare, för mycket regn, för lite regn, för hård vind, stiltje, alldeles för kallt, på tok för varmt, picknickare, halvtokiga fotografer, kanotister, JAS-kaptener, megafoner, skolutflykt, " jag ser att någon har gått här så jag måste gå efter människa" m.m. Först då - i lugnet av turen - kanske fotografiet kommer till en! / J

Kommentera gärna:

 • Christer Nyman • 19 februari 2015 00:56:42
  Jörgen du glömde räkna in fotografer. Hur kom det sig?
 • Halvtokiga fotografer är nog så symboliserande! / J  19 februari 2015 05:50:29

 • Harry Eriksson • 16 februari 2015 20:25:21
  -Det är inte LÄTT, -det är LETT att vara NATURFOTOGRAF i dessa tider med så förbaskat mycket STÖRNINGSMOMENT i vår NATUR!
  -För många år sedan (25-30) var det en naturfilmare (Kommer inte ihåg vem) och visade sina alster i Virsbo Folkets Hus! -Han sade att det gick inte att fånga "NATURLJUD" någonstans i Sverige, på grund av alla mekaniska ljud!
  /H.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Annelie Ålund » Saknad...:  ”❤”

 • Amanda Hellman » Saknad...:  ”❤️❤️❤️”

 • Jonas » Goja...:  ”En sådan såg jag utanför stugfönstret härom dagen... Hade aldrig sett den "model..”

 • Jonas » Hinderbana...:  ”Så häftig! Från i morse ser jag Grattis till en snygg ruta ”

 • Jonas » Smygande drake...:  ”Tjenare! Det var en grann drake det där Min Tupp var inte lika skarp... Men det..”

Bloggarkiv