Bokhörnan!

NY VÅG   Svensk Punk / New Wave / Synth 1977-1982  -  Peter Kagerland

 

Om man som jag har sina musikrötter i punkgenren är denna bok en guldgruva. En bibel över den svenska punkscenen 1977-1982. Tegelstenen plöjs lätt igenom till bakgrundsmusik av typ KSMB och Ebba Grön! / J

 

 

LANDSKAPSDJUR   En resa genom Sverige  -  Anna Roos och Kenneth Johansson

 

En underbar och lärorik bok om våra svenska landskapsdjur! Texterna om djuren är mycket välskrivna och informativa, där före en inledande text om landskapets natur och miljö. En faktaruta med största sjö, högsta punkt, yta, folkmängd och befolkningstäthet ger lite mer "bra att veta" kunskap. Även övriga landskapssymboler såsom blomma, fisk, fågel, sten, svamp, insekt, mossa och grundämne omnämns i separat faktaruta. Fotografierna är av hög klass! En njutning att bläddra i! / J

 

 

En stund i naturen   Foton från Karleby med omnejd  -  Jan Björk

 

Kort och gott, en skön resa genom Österbottens natur och djurliv sett ur finske naturfotografen Jan Björks perspektiv. Många stillsamma och lågmälda landskapsbilder som får mig att varva ner. En bok att återvända till! / J 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Christer » Julkorre...:  ”Han var skarpögd. Såg att du var där.”

  • Harry Eriksson » Tillbakablick...:  ”Vackert och stämningsfullt, så att man nästan blir religiös !”

  • Bettina Bäck » Platser man inte trodde fanns...:  ”Å, ser helt fantastiskt ut! På måndag är det semester för mig - då jädrar ska ja..”

  • Harry Eriksson » Klorofyllfullt...:  ”Häftigt !”

  • Harry Eriksson » Skogsskira...:  ”Oavsett om den är Lyckobringare, eller en olycksfågel, så är den vacker!”

Bloggarkiv