Bokhörnan!

NY VÅG   Svensk Punk / New Wave / Synth 1977-1982  -  Peter Kagerland

 

Om man som jag har sina musikrötter i punkgenren är denna bok en guldgruva. En bibel över den svenska punkscenen 1977-1982. Tegelstenen plöjs lätt igenom till bakgrundsmusik av typ KSMB och Ebba Grön! / J

 

 

LANDSKAPSDJUR   En resa genom Sverige  -  Anna Roos och Kenneth Johansson

 

En underbar och lärorik bok om våra svenska landskapsdjur! Texterna om djuren är mycket välskrivna och informativa, där före en inledande text om landskapets natur och miljö. En faktaruta med största sjö, högsta punkt, yta, folkmängd och befolkningstäthet ger lite mer "bra att veta" kunskap. Även övriga landskapssymboler såsom blomma, fisk, fågel, sten, svamp, insekt, mossa och grundämne omnämns i separat faktaruta. Fotografierna är av hög klass! En njutning att bläddra i! / J

 

 

En stund i naturen   Foton från Karleby med omnejd  -  Jan Björk

 

Kort och gott, en skön resa genom Österbottens natur och djurliv sett ur finske naturfotografen Jan Björks perspektiv. Många stillsamma och lågmälda landskapsbilder som får mig att varva ner. En bok att återvända till! / J 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Harry Eriksson » Gränsland...:  ”Den Björnen, ser verkligen GRYM ut !”

  • Janne Nilsson » Peak of the week...:  ”Jag ser fram emot att se dina bilder från minneskorten!! ”

  • Harry Eriksson » The wall...:  ”-Man ser ju inte skogen, för bara träd ! -Läckert !”

  • Harry Eriksson » Long time no see...:  ”-Ser med spänd förväntan fram emot kommande "Leveranser"!”

  • Håkan Bengtsson » The fun is over...:  ”Kul att läsa en Flux text igen. Har nyss hittat en ny favorit, Sleaford Mods. De..”

Bloggarkiv